Postmaterialiųjų vertybių raida netikrumo sąlygomis. Lietuvos atvejis - Savicka, Aida (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2016)
Vakarietiškose visuomenėse stebima vertybių kaita, kuri įvardijama kaip laipsniškas perėjimas nuo išlikimo prie savirealizacijos vertybių. Ligšioliniai postmaterialiųjų nuostatų tyrimai Lietuvoje rėmėsi dviejų Europos vertybių tyrimų duomenimis – 1990 ir 1999 metų. Jie parodė, kad mūsų visuomenė nėra homogeniška šių vertybių požiūriu, ir yra prasminga kalbėti apie postmaterializmą Lietuvos kultūros kontekste, tačiau paliko daug neatsakytų klausimų apie postmaterialiųjų vertybių dinamiką mūsų visuomenėje. Šiame straipsnyje pristatomi 2005 ir 2008 metų tyrimų duomenys, kurie suteikia pagrindą naujoms įžvalgoms apie materialiųjų ir postmaterialiųjų vertybių pokyčius trapiame Lietuvos socialiniame, politiniame ir ekonominiame kontekste.