Totalitarizmo inversijos samprata Sheldono S. Wolino politinėje filosofijoje - Valantiejus, Vaidotas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2016)
Šio straipsnio tikslas – išnagrinėti problemines sąveikas tarp totalitarizmo ir demokratijos, analizuojant ir išplečiant Sheldono S. Wolino totalitarizmo inversijos sampratą. Teigiama, kad totalitarizmo inversijų galimybės slypi pačioje demokratijoje. Inversinio totalitarizmo tendencijos gali formuotis tiek konkretaus politinio režimo rėmuose, tiek ir globalios politinės ir ekonominės struktūros lygmenyje. Straipsnyje pabrėžiama, kad demokratijos teorijos turi atsižvelgti į šiuolaikinėms visuomenėms būdingas disciplinarinės tvarkos tendencijas, kurios radikaliai keičia klasikinę „liaudies valdžios“ idėją. Daroma išvada, kad kartu su totalitarizmu apverčiama ir demokratija, kuri įgauna totalios demokratijos be demoso formą.