Istorijos politikos tyrimai. Ar reikalingas akademinis maištas? - Laurėnas, Vaidutis (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2015)
Profesoriai Alvydas Jokubaitis ir Raimundas Lopata ne pirmą kartą bendradarbiauja publikuodami savo mokslinius tyrimus. Jų pastarojo meto bendra publikacija Lietuva kaip problema: filosofiniai istoriniai politikos tyrinėjimai. (Vilnius: Tyto alba, 2014 m.) yra šios recenzijos objektas. [...]