„Heideggerio bylos“ byla: filosofijos silpnatvė ir stiprybė - Adomaitis, Laurynas; Šaulauskas, Marius Povilas Povilas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2015)
Straipsnyje teigiama, kad 2014–2015 m. paskelbtos „Schwarzen Hefte“ ištraukos neįrodo nacistinių ar rasistinių–antisemitinių Heideggerio pažiūrų, net jeigu jų iš tiesų tokių būta, o nūdienis Heideggerio bylos ažiotažas aiškintinas šiuolaikinio Vakarų filosofijos diskurso diagnostikos terminais – visų pirma scientistiniu dvasios mokslų (Geisteswissenschaften) menkinimu nuodugniai paneigiant jų visavertį epistemologinį statusą: sykis šie mokslai, visų pirma filosofija, neįstengia laikytis fakto ir vertybės perskyra grįstos metodologijos, jų sukurta „produkcija“, – šiuo atveju Heideggerio filosofinio palikimo korpusas, – turi būti matuojamas ne epistemologiniais, o aksiologiniais terminais, t. y. dorovine ir politine šio korpuso autoriaus laikysena.