Lyčių lygybės strategijos diegimo įvertinimas Europos bendrijos profesinio ir tęstinio mokymo institucijose - Šidlauskienė, Virginija; Eitutytė, Daina (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2004)
Straipsnyje analizuojama, kaip įvertinti lyčių lygybės strategijos veiksmingumą įvairių tipų profesinio ir tęstinio mokymo (neuniversitetinio) įstaigų sistemose (septynios Europos šalys – 6 ES narės ir viena kandidatė) sukuriant platų virtualų tinklą, pasinaudojant informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis (IKT). Naujas ne tik analizės objektas, bet ir metodologija, kurios novatoriškumo idėja slypi daugiašalio NET31REM tinklo, pagrįsto IKT, seminarų, konferencijų, apklausos koncepcija, kuri padeda asocijuotoms grupėms sąveikauti ir susitelkti atliepiant savitus ir bendruosius kiekvienos Europos šalies ypatumus.