Moterų politinės galios raiška Rusijos visuomenėje:diskursai ir strategijos - Popkova, Ludmila (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Straipsnyje analizuojami viešieji politinio moterų vadovavimo diskursai postkomunistinėje Rusijoje. Autorė, remdamasi sociologiniu tyrimu, skiria dvi pagrindines – moterų politikių ir moterų organizatorių – strategijas. Pirmoji, „profesionali“, aktyvisčių grupė svarsto moterų interesus arba moterų teisių problemas, kaip šalutinius demokratinės darbotvarkės klausimus. Antroji, „maternalistinė“, strategija pabrėžia prigimtinę moterų politinę „lemtį“, kurios paskirtis – rūpintis socialine ir šeimos politika. Šių diskursų nagrinėjimas padeda suprasti Rusijos moterų politinės galios raiškos perspektyvas, susijusias su demokratiniais pertvarkymais.