Pirmasis lietuviškas sociologijos metateorijos veikalas - Norkus, Zenonas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Recenzija: Valantiejus, Algimantas. 2004. Kritinis sociologijos diskursas. Tarp pozityvizmo ir postmodernizmo. Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla.