Religijos, kaip socialinės institucijos, samprata - Advilionienė, Živilė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Remiantis É. Durkheimo, M. Weberio, P. L. Bergerio, Th. Luckmanno, R. Grigo, I. E. Laumenskaitės ir kitų autorių koncepcijomis, straipsnyje nagrinėjami religijos, kaip socialinio instituto, bruožai, religijos funkcijos šiuolaikinėje visuomenėje. Nemažai dėmesio skiriama P. L. Bergerio ir Th. Luckmanno „socialinės tikrovės konstravimo“ ir „simbolinių visatų“ koncepcijoms.