Filantropija Lietuvoje: modernybės paieškos tradicinėje visuomenėje - Vaidelytė, Eglė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2006)
Filantropija Lietuvoje yra naujai atgimstantis pilietinės visuomenės reiškinys. Šiame straipsnyje pristatoma šiuolaikinės filantropijos sampratos ir veiksmo analizė, kuria siekiama atskleisti šio reiškinio ypatumus šiuolaikinėje Lietuvoje. Akcentuojama filantropijos tradicijos nebuvimas komunistiniu periodu, skurdoka pokomunistinė filantropinė veikla, specifinis visuomenės požiūris, dažnai įstrigęs tarp tradicinės ir modernios filantropijos sampratų, bei filantropijos aktorių veiksmo intencijos, susiduriančios su altruizmo ir egoizmo dichotomija.