Magistrų integracija į darbo rinką: magistrantūros studijų absolventų sociologinės apklausos analizė - Beresnevičiūtė, Vida; Poviliūnas, Arūnas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2007)
Straipsnyje remiamasi 2006 m. pradžioje atliktu 2001–2005 metų magistratūros absolventų sociologiniu tyrimu, kuriuo siekta įvertinti magistrų profesinę integraciją į Lietuvos darbo rinką, kaip magistrai realizuoja studijų metu sukauptą savo žmogiškąjį ir socialinį kapitalą. Tyrimo duomenų analizė grindžiama trimis pagrindiniais aspektais: struktūriniu, apimančiu magistrų padėties darbo rinkoje analizę; funkciniu, nagrinėjančiu magistrų pasirengimą darbo rinkai bei vertinamuoju, susijusiu su magistrų profesinės integracijos vertinimu. Plačiau aptariami tik pagrindiniai empirinio tyrimo rodikliai, geriausiai iliustruojantys analizės aspektus.