Globalizuotas nusikalstamumas, lokali nusikalstamumo kontrolė ir prevencija - Ferenc, Irc (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2007)
Straipsnyje svarstomos svarbiausios nusikaltimų kontolės ir prevencijos sąvokos: saugumas, rizika, grėsmė, viešasis saugumas, vidinis saugumas ir viešoji tvarka. Strapsnis grindžiamas idėja, jog globalizacijos procesų kuriami tęstiniai pokyčiai kelia iššūkį kriminalinei politikai. Straipsnyje formuojamas požiūris, kurio paskirtis dvejopa. Pirma, mėginama apibrėžti, ką reiškia adekvati reakcija į grėsmes svarstant trumpalaikius ir ilgalaikius šių grėsmių padarinius. Antra, svarstomos kriminalinės politikos galimybės sudaryti prielaidas išvengti šių grėsmių ateityje.