Trys tarpgeneracinių santykių koncepcijos ir jų kritiniai atgarsiai - Gedvilaitė-Kordušienė, Margarita (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Dėl demografinių, ekonominių, socialinių ir kultūrinių pokyčių tarpgeneracinių santykių tema susilaukia vis daugiau šeimos tyrinėtojų dėmesio. Šis straipsnis skirtas šiuolaikinių sociologinių koncepcijų, skirtų tarpgeneraciniams santykiams tirti, pristatymui ir kritinių aspektų atskleidimui. Pirmiausiai atskleidžiamas temos aktualumas ir trumpai aptariamas tapgeneracinių santykių klausimas remiantis istoriniu požiūriu. Paskui nuosekliai nagrinėjamos trys pagrindinės – solidarumo, konflikto ir ambivalencijos – koncepcijos, siūlančios skirtingus tarpgeneracinių santykių analizės būdus. Išryškinami kritikuotini aspektai. Galiausiai koncepcijų analizė ir kritika leidžia prieiti prie išvados, kad tik jungiant ir derinant skirtingas koncepijas įmanomas sudėtingų tarpgeneracinių santykių pažinimas.