Moters mokslininkės įvaizdis Lietuvos moksleivių akimis - Urbonienė, Aistė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama, kokie įvaizdžiai apie moterį mokslininkę (fizinių ir technologinių mokslų srityse) vyrauja tarp paauglių, ar tokias nuostatas lemia lyčių stereotipai. Tyrimas atskleidė šiuos vyraujančius moters mokslininkės įvaizdžius: patrauklios ir kompetentingos mokslininkės, nepatrauklios darboholikės, seksualios mokslininkės, neutraliai atrodančios mokslininkės. Paaiškėjo, kad paaugliams, ypač vaikinams, būdingi stereotipiniai ir pakankamai negatyvūs tradiciškai vyriškoje srityje dirbančios moters mokslininkės vertinimai, o merginos daugiau teigiamai ir neutraliai įsivaizduoja tokią moterį, pabrėždamos komunikacinę bei profesinę jos kompetencijas.