Garbės koncepcija socialiniame diskurse (I) - Žvinklienė, Alina (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Straipsnyje nagrinėjamas garbės koncepcijos taikymas šiuolaikiniuose socialiniuose moksluose. Analizės aspektu garbė suvokiama kaip socialinio dominavimo institucionalizacijos politika. Garbės koncepcijos išstūmimą iš dabartinės mokslo paradigmos lėmė įsivyravęs Vakarų civilizacijos diskursas. Garbės reikšmės nepaisymas dabartinėje socialinėje praktikoje veikiau rodo tam tikrą socialinių mokslų perspektyvos ribotumą, o ne jų gebėjimą susidoroti su socialinės tikrovės iššūkiais.