Ar filosofijai tebėra vietos socialiniuose moksluose? - Kirtiklis, Kęstutis (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2010)
Šio straipsnio tikslas – nurodyti pagrindus, kuriais remdamiesi socialiniai mokslai galėtų vaisingai bendradarbiauti su filosofija. Priešingai nei tvirtina šiuo metu socialiniuose moksluose populiarios laikysenos, siekiančios atmesti filosofiją kaip bergždžias spekuliacijas, ar, priešingai, inkorporuoti ją į socialinių mokslų teoriją kaip neatskiriamą dalį, straipsnyje teigiama, jog filosofija yra atskira, autonomiška disciplina ir būtent kaip tokia gali vaisingai bendradarbiauti su socialiniais mokslais formuodama jų metodologinius pagrindus.