Ryšys tarp radikalios refleksijos, žmogaus laisvės ir etikos - Murphy, John W.; Schlaerth, Christian A. I. (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2010)
Pagrindinis šio straipsnio argumentas yra tas, kad kritinė filosofinė refleksija yra esminė žmogaus laisvės prielaida. Šioji filosofinė paskata atveria kertinį, arba radikalų, ryšį tarp žmogaus veiksmo ir įgyvendinamos tikrovės. Šitaip apribojamas realizmas, įskaitant ir pastangas suvaržyti utopinę mintį. O kartu išlaisvinama žmogaus vaizduotė ir įkūnytoji etika, perteikianti bendruomeninį socialinio gyvenimo pobūdį.