Reivo kultūros ypatumai Lietuvoje (apie "tikruosius" ir "netikruosius" reiverius) - Šliavaitė, Kristina (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1999)
Šio straipsnio tikslas - nustatyti ir aptarti Lietuvos reivo subkultūros vidinės hierarchijos principus bei interpretuoti juos. Straipsnio šaltinis - vienuolika pokalbių, parengtų vadinamojo nestruktūrinio interviu pagrindu, su Lietuvos reivo kultūros atstovais. Su jais kalbėtasi 1998 m. sausio bei vasario mėn. Interviu analizė atskleidė tam tikrus jaunimo stereotipus, susijusius su tokiomis dvinarėmis priešpriešomis: alternatyvus/komercinis, pogrindžio kultūra/žiniasklaida, centras/periferija, reiveris/reiverė, "tikras reiveris"/"orinis reiveris". Pateikėjai skirtingus asmenis stereotipiškai apibūdindavo kaip "geresnius" ar "prastesnius" reiverius, o tai leidžia kalbėti apie tam tikrą reliatyvią perskyrą tarp "subkultūros elito" ir "subkultūros masių". Siekiant atskleisti subkultūros vidinės hierarchijos principus, straipsnyje analizuojami su minėtomis priešpriešomis susiję stereotipai.