Modernizmas, anti-, post- ir neomodernizmas: socialiniųteorijų pastangos suprasti mūsų laikų „naująjį pasaulį“ - Alexander, Jeffrey (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1999)
Vertimas: Alexander, Jeffrey C. 1994. „Modern, Anti, Post, and Neo: How Social Theories Have Tried to Understand the "New World" of "Our Time". Zeitschrift für Soziologie. 23 (3): 167–197. (Red. past.: čia pateikiama pirmoji straipsnio dalis.)