Moters savivokos aspektai tarpukario ir išeivijos prozoje - Račiūnaitė, Vaiva (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Straipsnyje nagrinėjama moters savivoka išeivijos prozoje tarpukario laikotarpiu. Straipsnio autorė savivoką nagrinėja kaip konfliktą tarp dviejų kultūrų - tradicinės ir modernios, kurių susidūrimas ryškėja išaugus miesto vaidmeniui kultūriniame gyvenime. Patriarchalinės tradicijos žlugimas nykstant kaimo bendruomenių svarbai leidžia svarstyti savitus moters savivokos bruožus.