Postmoderno poetizmai rinkos sąlygomis - Gaižutis, Algirdas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Čia paliesime kelis postmodernistinio meno aspektus, jo ryšį su avangardu ir "masine" kultūra, jo eklektišką būvį ir vertinimą, lietuviškojo postmoderno padėtį. Man atrodo, kad šiuo metu darosi neveiksmingos ankstesnės, senosios meninės konvencijos ir meninių ieškojimų bei atradimų stilistinis apibrėžtumas. Atsiranda daugybė vadinamųjų "kūrinių", kuriuos inspiruoja ne visuomeninės politinės ar žmogaus egzistencines sąlygos, o paprasčiausiai meno rinka.