Meno sociologijos uždaviniai ir kryžkelės - Gaižutis, Algirdas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1997)
Straipsnyje aptariama meno sociologija, jos problematika, keliami klausimai. Svarstomas meno sociologijos ir filosofijos santykis. Nors sociologinė analizė krypsta svarstyti meno ryšį su socialiniu kontekstu, tačiau pats analizės objektas neleidžia apsiriboti aprašymu. Meno sociologija glaudžiai susijusi su prasmės klausimais, kurie virsta ypač reikšmingi radikalių socialinės tikrovės transformacijų metu.