Finansializacijos poveikis pajamų nelygybei gerovės aspektu - Diliuvienė, Laura; Tamašauskienė, Zita (Socialiniai tyrimai, 2021)
Straipsnyje vertinamas finansializacijos poveikis pajamų nelygybei ES šalių grupėse, išskirtose pagal gerovės režimus, 1995–2018 m. laikotarpiu taikant panelinių duomenų pirmos eilės skirtumų regresinės analizės mažiausių kvadratų metodą. Keliama hipotezė, kad finansializacija didina pajamų nelygybę visų gerovės režimų šalių grupėse. Ši hipotezė patvirtinta, vertinant skirtingų finansializacijos dimensijų (finansinio išsivystymo ir finansinio gilinimo) poveikį pajamų nelygybei skirtingų gerovės režimų ES šalių grupėse. Nustatyta, kad tiek finansinis išsivystymas, tiek vidaus kreditai privačiam sektoriui didina pajamų nelygybę visų gerovės režimų ES šalių grupėse ir krypties poveikio skirtumų nėra.