Asmens ir darbinės aplinkos atitikimo dimensijų ryšiai ir jų sąveika - Rapuano, Violeta; Valickas, Andrius (Socialiniai tyrimai, 2018)
Straipsnyje analizuojami asmens ir jo darbinės aplinkos atitikimo koncepto dimensijų – asmens – darbo, asmens – organizacijos ir asmens – profesijos – atitikimo tarpusavio sąsajos ir ryšiai su organizacijos veiklos veiksmingumui ir efektyvumui aktualiais veiksniais, t. y. darbuotojų pasitenkinimu darbu ir ketinimu iš jo išeiti. Vienoje Lietuvos draudimo įmonių atliktas kiekybinis tyrimas, pasitelkiant anketinę apklausą, atskleidžia teigiamą ryšį tarp visų asmens – aplinkos atitikimo dimensijų, taip pat patvirtinti statistiškai reikšmingi atitikimo dimensijų ryšiai su darbuotojų nuostatomis. Tyrime identifikuota prognostinė kai kurių atitikimo dimensijų galia, be to, paaiškėjo, kad kai kurie ryšiai tarp kintamųjų yra sudėtingesni nei rodo ankstesnių tyrimų duomenys.