Po Liublino (1569): Lietuvos Respublikos vaizdinys Kunigaikštystės literatūroje - Kuolys, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės literatūroje po Liublino unijos išlikęs Lietuvos Respublikos vaizdinys, interpretuojamosjo reikšmės, atkreipiamas dėmesys į šio vaizdinio ryšį su to meto LDK politinėstautos savimone ir tapatybe.
Keywords: respublika; Lietuvos Respublika; LDK Respublika; tėvynė; tauta; kilmės mitai; istorinis pasakojimas