Mitologija ir politika: Vilniaus įkūrimo mitas kaip politinis pasakojimas - Ališauskas, Vytautas (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Straipsnyje analizuojama Vilniaus įkūrimo mito prasmė ir transformacijos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės politiniame diskurse.
Keywords: Geležinis vilkas; Gediminas; Stryjkovskis; Kojalavičius; mitologija ir politika; mitas; pagonybė; senoji lietuvių religija; Vilnius