Kristijono Donelaičio pasakėčios ir Biblija - Dilytė, Dalia (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Straipsnis skirtas Biblijos atgarsių Kristijono Donelaičio pasakėčiose tyrimui. Iki šiol šis klausimas nebuvo niekieno nagrinėtas. Straipsnyje nagrinėjamos pasakėčių „Lapės ir gandro česnis“, „Rudikis jomarkininks“, „Pasaka apie šūdvabalį“ ir „Aužuols gyrpelnys“ sąsajos su Naujojo ir Senojo Testamentų tekstais. Tyrimo medžiaga leidžia daryti išvadas dėl Donelaičio pasakėčių originalumo ir vietos tarp XVIII a. Europos pasakėčių.
Keywords: pasakėčia; Donelaitis; Biblija