Epigrafinių memorialinių įrašų publikavimo patirtys Lietuvoje XIX amžiuje - Tolkačevski, Kšištof (Senoji Lietuvos literatūra, 2015)
Straipsnyje apibrėžiami epigrafiniai memorialiniai įrašai, aptariami kai kurie epitafijų ir kitų įrašų publikavimo aspektai XIX amžiuje. Remiantis aptariamo laikotarpio idėjinėmis srovėmis, mokslinėmis bei leidybinėmis tendencijomis Europoje, pateiktas istorinis epitafijų publikavimo kontekstas. Taip pat išplėstas XIX a. publikuotų epitafijų sąrašas, aptarta leidybinė situacija bei kai kurių su epitafijos žanru susijusių asmenybių veikla Lietuvoje. Be kita ko, straipsnyje kalbama apie publikuotų epitafijų atrankos principus bei turinį.
Keywords: epigrafiniai memorialiniai įrašai; epitafija; XIX a. publikacijos; Juozapas Ignacas Kraševskis (Józef Ignacy Kraszewski); Adomas Honoris Kirkoras (Adam Honory Kirkor); Eustachijus Tiškevičius (Eustachy Tyszkiewicz)