Kas buvo Basilius Hyacinthius Vilnensis, parašęs Panegyricus in excidium Polocense (1580)? Tapatybės atribucijos bandymas - Antanavičius, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Straipsnio objektas – mažai žinoma 1580 m. Padujoje (Padova, Italija) išleista knyga Panegyricus in excidium Polocense, kurią parašė Basilius Hyacinthius Vilnensis. Straipsnyje siūloma autoriaus tapatybės versija.
Keywords: Bolonijos universitetas XVI a.; Fiodoras Jackevičius (Jackovičius) Velkovičius; Vasilijus Jackevičius (Jackovičius); Lietuva ir Italija XVI a.; lietuvių studentai užsienio universitetuose XVI a.; Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė XVI a.; Padujos universitetas XVI a.; neolotyniškoji literatūra; Vilniaus miestiečiai XVI a.; Jonas Zemanas (Jan Zeman)