Mergelės Marijos kulto atspindžiai Konstantino Sirvydo Punktuose sakymų - Rutkovska, Kristina (Senoji Lietuvos literatūra, 2020)
Straipsnyje siekiama atskleisti Konstantino Sirvydo Punktuose sakymų kuriamą Švč. Mergelės Marijos paveikslą ir autoriaus religines pažiūras, susijusias su Marijos kultu. Pateikiama lyginamoji medžiaga atskleidžia šio kulto sąsajas su ano laikotarpio pamaldumu Marijai ir jėzuitų sielovados siekiais.
Keywords: Marijos kultas; postilografija; jėzuitai; Sirvydas