Bazilijaus Hiacintijaus Panegirika (Paduva, 1580): istoriniai ir literatūriniai šaltiniai bei kontekstai - Antanavičius, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2020)
Straipsnyje analizuojamos kūrinio sukūrimo aplinkybės, išaiškinami spausdinti ir kiti šaltiniai, kuriais rėmėsi autorius kurdamas savo kūrinį, analizuojama senovės Romos poetų, pirmiausia Vergilijaus, įtaka, aptariami panašūs poetiniai kūriniai, skirti šiam karo žygiui, ir Panegirikos vieta tarp jų.
Keywords: Pranciškus Gradovskis (Gradauskas); Bazilijus Hiacintijus (Bazilijus Jackevičius Vielkovičius); Danielius Hermannas; imitacija ir emuliacija; Janas Kochanowskis; neolotyniškoji literatūra; Ovidijus ir jo recepcija; Polocko atgavimas 1579 m.; Steponas Batoras; Andrius Trzecieckis; Vergilijus ir jo recepcija; Samuelis Wolffas