Kristijono Gotlybo Milkaus parengto pamokslų rinkinio Mißknygos išspausdinimo aplinkybės: archyvinių dokumentų duomenys - Sidabraitė, Žavinta (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Kristijono Gotlybo Milkaus (Christian Gottlieb Mielcke, 1733–1807) parengtas pamokslų rinkinys Mißknygos buvo išspausdintas 1800 m. Gottliebo Lebrechto Heeringo ir Georgo Karlo Haberlando spaustuvėje Karaliaučiuje. Tais pačiais metais Hartungų spaustuvėje buvo išleisti Milkaus parengti lingvistiniai veikalai: dvikalbis lietuvių–vokiečių ir vokiečių–lietuvių kalbų žodynas Littauischdeutsches und Deutsch-littauisches Wörter-Buch ir gramatika Anfangs-Gründe einer Littauischen Sprach-Lehre. Straipsnyje, remiantis Prūsijos kultūros paveldo Slaptajame valstybiniame archyve (vok. Geheimes Staatsarchiv Preußischer Kulturbesitz, GStA PK) saugomais dokumentais, rekonstruojamos Mißknygų rengimo ir spausdinimo aplinkybės, nustatoma šio darbo koreliacija su tais pačiais metais išspausdintų lingvistinių Milkaus veikalų rengimo procesu.