Po Liublino (1569): Lietuvos Respublikos vaizdinys Kunigaikštystės literatūroje - Kuolys, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės literatūroje po Liublino unijos išlikęs Lietuvos Respublikos vaizdinys, interpretuojamos jo reikšmės, atkreipiamas dėmesys į šio vaizdinio ryšį su to meto LDK politinės tautos savimone ir tapatybe.