Mitologija ir politika: Vilniaus įkūrimo mitas kaip politinis pasakojimas - Ališauskas, Vytautas (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Straipsnyje analizuojama Vilniaus įkūrimo mito prasmė ir transformacijos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės politiniame diskurse.