Rankraštiniai Gotfrydo Ostermejerio įrašai jo knygos Erste Littauische Liedergeschichte (1793) egzemplioriuje Žemutinės Saksonijos valstybinėje ir Göttingeno universiteto bibliotekoje - Aleknavičienė, Ona; Šinkūnas, Mindaugas (Senoji Lietuvos literatūra, 2016)
Straipsnyje tiriamas Gotfrydo Ostermejerio (1716–1800) lietuviškų giesmių istorijos Erste Littauische Liedergeschichte (Königsberg, 1793) egzemplioriaus patekimas į Žemutinės Saksonijos valstybinę ir Göttingeno universiteto biblioteką – laikas ir aplinkybės. Identifikuojami jame esantys rankraštiniai įrašai, įvertinamas jų pobūdis ir tikslai. Pateikiama duomenų apie bibliotekos istoriją ir joje sukauptą vertingą XVI–XIX a. pr. lituanistiką.