Kaip keli grafikos darbai XVI a. keitė pasaulį - Buožytė, Eleonora (Senoji Lietuvos literatūra, 2017)
Grażyna Jurkowlaniec, Sprawczość rycin. Rzymska twórczość graficzna Tomasza Tretera i jej europejskie oddziaływanie, Kraków: Universitas, 2017, 400 p., 152 iliustr. ISBN: 97883-242-3117-1