Kražių kolegijos studentų ir dėstytojų literatūrinė veikla XVII a.: kūriniai Žemaičių seniūnams - Nedzinskaitė, Živilė (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Tai antrasis ciklo apie Kražių kolegijos studentų ir dėstytojų kūrybą straipsnis. Pirmajame buvo aptarti XVII a. Kražių kolegijoje parašyti proginiai kūriniai Žemaičių vyskupams. Šiame, antrajame, aptariami kūriniai, skirti Žemaičių seniūnams. Pateikiama tokių kūrinių struktūra, ypatybės, žanrai, analizuojamos autorystės problemos, įvertinama jų reikšmė ir vieta lotyniškoje LDK literatūroje.