Anetta Bogusława Strawińska, Leksyka północnokresowa jako element deskrypcji zagadnień ortoepicznych w poradnikach Aleksandra Walickiego i Aleksandra Łętowskiego, Wydawnictwo PRYMAT, Seria: Białostockie Studia Językoznawcze (tom 18), Białystok 2022, ss. 192, ISBN 978-83-7657-465-3. - Davlevič, Miroslav (Slavistica Vilnensis, 2023)
Anettos Boguslavos Stravinskos publikacija Leksyka północnokresowa jako element deskrypcji zagadnień ortoepicznych w poradnikach Aleksandra Walickiego i Aleksandra Łętowskiego (2022) įeina tiek į daugelio lenkų kalbos Lietuvoje (polszczyzna kresowa) studijų korpusą, tiek į lenkų kalbos Lietuvoje taisyklingumo tyrimų gretas. Tyrimo tikslas – palyginti pavyzdžius iš Aleksandro Valitskio ir Aleksandro Lentovskio taisyklingos kalbos žinynų, nustatyti lenkų kalbos XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios vartotojų bei vadovų autorių kalbinę sąmonę. Recenzuojama knyga – įdomus ir vertingas mokslininkės indėlis, papildantis ankstesnes lenkų kalbos Lietuvoje studijas. Monografija suteiks mokslinę ir didaktinę pagalbą toliau tiriant lenkų kalbos kultūros problemas Lietuvoje.