Елена Евгеньевна Королёва (21 июня 1951 – 20 апреля 2021) - Качинская, Ирина; Ровнова, Ольга (Slavistica Vilnensis, 2021)
Jelena Koroliova, Daugpilio universiteto profesorė, dialektologė, nuo 2008 m. tarptautinio slavistų komiteto sentikių tyrinėjimų komisijos narė, rašė straipsnius leksikorafijos, etnolingvistikos, frazeologijos, tautosakos temomis. Ji paskelbė unikalų veikalą — Latgalos sentikių tarmių žodyno du tomus ( (2017, 2020), kuriuose atsispindi sentikių dvasinė kultūra. Jos darbai yra svarus indėlis tyriant Baltijos sentikių kalbą, istorią, kultūra.