Памяти Леонида Леонидовича Касаткина (30.12.1926–13.09.2020) - Морозова, Надежда (Slavistica Vilnensis, 2020)
Leonid Kasatkin yra vienas žymiausių rusų dialektologų. Jo darbai skirti rusų dialektologijai, fonetikai, ypač daug dėmesio jis skyrė sentikių kalbos tyrinėjimams. Jis dažnai atvykdavo į Vilniaus universitetą, dalyvavo mokslinėse konferencijose, palaikė draugiškus darbo kontaktus su VU mokslininkais-slavistais, bendradarbiavo su VU profesoriumi V. Čekmonu. Kasatkino mokslinis palikimas yra labai svarus.