Житие преподобной Евфросинии Полоцкой в рукописном прологе XVII в. из Львовского исторического музея - Журина, Юлия Сергеевна (Slavistica Vilnensis, 2020)
Publikacija skirta naujai atrastam šv. Eufrosinijos Polockietės sinaksariniam gyvenimo aprašymui Lvovo istorijos muziejaus XVII a. sinaksare nr. 108. Šv. Eufrosinijos Polockietės gyvenimo aprašymo sinaksarinė (trumpoji) redakcija iki šiol buvo žinoma keturiuose XV–XVII a. pavasario pusmečio rankraštiniuose sinaksaruose. Šiame straipsnyje pateikta informacija apie penktąjį šv. Eufrosinijos Polockietės sinaksarinį gyvenimo aprašymo nuorašą bei publikuojamas jo tekstas.