Naujos galimybės pilvo aortos aneurizmai gydyti - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
„Pirmą kartą Baltijos šalyse, taikant būtent šios ypatingos technologijos privalumus, pilvo aortos aneurizmos gydymui skirtas stentas buvo pagamintas pagal individualius paciento poreikius – išmatavimus, su specialia išėjimo anga inkstinei arterijai. Būtent dėl ypatingos aneurizmos kaklo padėties – jis apėmė dešinio inksto arteriją – negalėjome naudoti įprastų priemonių, o atvira chirurginė operacija buvo neįmanoma“, – pasakoja Res-publikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) intervencinės radiologijos gydytojas Andrej Afanasjev ir džiaugiasi atsivėrusiomis naujomis galimybėmis pacientams.