Slaugytojų savivertės vertinimas jų pačių požiūriu - Valentukevičiūtė, Inga; Blaževičienė, Aurelija (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Tyrimo problema. Slaugytojų savivertė šių dienų kontekste yra itin svarbi siekiant užtikrinti kokybišką medicininių paslaugų teikimą pacientams. Pastebima, kad tarp įvairių sričių specialistų vis dažniau vyrauja žema savivertė. Neretai tai tampa kliūtimi siekiant maksimaliai įgyven-dinti išsikeltus organizacijų tikslus ir užtikrinti kokybiškai teikiamas paslaugas.Tyrimo tikslas – įvertinti slaugytojų savivertę jų pačių požiūriu.Metodika. Taikytas metodas – anoniminė anketinė apklausa. Tyrimui naudota standartizuota Rosenberg savivertės vertinimo skalė.Tiriamieji – bendrosios praktikos slaugytojai, dirbantys ligoninėse, teikiančiose antrinio lygio paslaugas.Išvados. Išanalizavus gautus duomenis paaiškėjo, kad slaugytojai dažniausiai turėjo vidutinę savivertę. Pastebima, kad slaugytojai, turintys mažesnį darbo stažą, dažniau savo savivertę vertina kaip aukštą. Taip pat slaugytojų, turinčių aukštą savivertę, daugiausia buvo tarp tų, kurie dirbo mažiau nei 1,0 etato krūviu.
Keywords: savivertė; slaugytojai; ligoninės