Onkoginekologinėmis ligomis sergančių moterų dvasinės priežiūros organizavimo aspektai - Albrechtienė, Ingrida (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Kalbant apie onkologinių ligų gydymo efekty-vumą, vis dažniau akcentuojama dvasinė ramybė ir jos teigiamas poveikis siekiant optimalių gydymo rezultatų (1). Kiekvieno žmogaus dvasiniai poreikiai turėtų būti traktuojami kaip vienas iš sveikatos komponentų, kuris padeda stiprinti sveikatą ir siekti geresnių ligos valdymo rezultatų (2). Todėl teikiant pagalbą onkologiniams ligo-niams vis dažniau kreipiamas dėmesys į tikėjimą ir dvasingumą, akcentuojama psichologinė ir dvasinė gerovė (3).
Keywords: onkoginekologinės ligos; dvasinė priežiūra; gyvenimo kokybė