Slaugytojų patirtis, slaugant demencija sergančius pacientus - Lapinskienė, Lukrecija; Kevišienė, Vlastimila (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Tyrimas atskleidžia teigiamas ir neigiamas slaugytojų patirtis dirbant su demencija sergančiais asmenimis, padeda analizuoti kylančias problemas, sunkumus ir tinkamai juos sprendžiant praktiniame darbe gerinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę. Tyrimo tikslas – išanalizuoti slaugytojų patirtis slaugant demencija sergančius pacientus. Tyrimo metodai. Taikytas kokybinis aprašomosios fenomenologijos tyrimo metodas ir refleksijos interviu metodas. Tyrime apklaustos 6 slaugytojos, dirbančios X globos namuose. Tyrimo rezultatai ir išvados. Tyrimas atskleidė, kad demencija sergantys pacientai reikalauja individualios priežiūros ir slaugos, pagrindinių poreikių palaikymo ir tenkinimo. Dirbdamos su demencija sergančiais pacientais slaugytojos patiria teigiamų ir neigiamų emocijų.