2021 metai – Tarptautiniai sveikatos priežiūros darbuotojų metai - informacija, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centro (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Pagerbiant sveikatos priežiūros darbuotojus ir dėkojant jiems už jų nepalaužiamą pasiryžimą kovoti su COVID-19 pandemija, 2021 metus Pasaulio sveikatos organizacija (toliau – PSO) paskelbė Tarptautiniais sveikatos priežiūros darbuotojų metais ir pradeda kampaniją. Kampanija pabrėžia neatidėliotiną būtinybę investuoti į sveikatos priežiūros darbuotojus, taip užtikrinant progresą sveikatos išsaugojimo, darbo vietų, ekonominių galimybių ir lygybės srityse. Tai reiškia, kad užtikrinama tinkama apsauga ir geros darbo sąlygos. Tam reikia papildomų investicijų sveikatos priežiūros darbuotojų mokymui ir įdarbinimui. Tai reiškia bendras investicijas į žmogiškuosius išteklius turint prieš akis viziją sukurti fondą „Sveikata visiems“. Pasaulio bendruomenė, dirbdama kartu, turi galimybę įgyvendinti šią misiją.