TARPTAUTINIAI SLAUGYTOJŲ IR AKUŠERIŲ METAI. Gydytojui – dešinioji ranka, pacientui – ramybės uostas: vienos seniausių profesijų prestižas tik auga - informacija, Nacionalinio vėžio instituto (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Išklausyti, užjausti, patarti – tai tik keli tikslai, kuriuos greta pagrindinių savo profesinių užduočių sau kelia šalies slaugytojai. Daugiausiai laiko šalia paciento (ir jo artimųjų) praleidžiantys slaugytojai visada buvo ypač svarbūs, tačiau šiandien jų vaidmuo dar labiau sustiprėjęs. Apie vienos seniausių pasaulyje profesijų – slaugytojų – svarbą, evoliuciją ir iššūkius specialistai kalbėjo Nacionalinio vėžio instituto ir Lietuvos operacinės slaugytojų draugijos organizuotoje konferencijoje.