How cystoscope of 1900s looks like? - Eugenija Kostinienė, Teresė Gužauskienė interviews (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Balandžio 26 dieną, Medicinos darbuotojo dienos išvakarėse, VšĮ Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje buvo atidarytas Medicinos muziejus. Tai išskirtinis įvykis, ypač tuo, kad tai yra pirmas medicinos muziejus Lietuvoje, įkurtas ligoninėje. Prieš paskelbiant oficialų muziejaus atidarymą ligoninės direktorius dr. Narimantas Markevičius trumpai papasakojo apie darbą, kurį nuveikė ligoninės kolektyvas, kaupdamas įvairiausius daiktus, dokumentus, nuotraukas, kol jie galiausiai tapo muziejiniais eksponatais. Muziejaus atidarymo ir Medicinos darbuotojo dienos proga ligoninės kolektyvą pasveikino Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Jonas Bartlingas. Prisiminimais apie mediko profesiją, darbą šioje ligoninėje pasidalijo ligoninės direktorius dr. Narimantas Markevičius, Naujagimių skyriaus slaugytoja Adelė Leišytė, gydytoja gastroenterologė endoskopuotoja Eglė Tumalevičienė. VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės viešųjų ryšių specialistės Eugenijos Kostinienės paprašėme plačiau papasakoti žurnalo „Slauga. Mokslas ir praktika“ skaitytojams apie muziejaus atsiradimo istoriją.