Islandų kalbos gramatika / Icelandic grammar - Ruseckienė, Rasa (Scandinavistica Vilnensis, 2013)
Rasa Ruseckienė. Islandų kalbos gramatika (Icelandic Grammar), (Tyto alba, 2013) This book is an Icelandic grammar for Lithuanian students. It discusses the key aspects of Icelandic grammar: the word classes, their grammatical categories and usage, the declination and conjugation paradigms, the main features of Icelandic syntax, and word composition. Grammatical phenomena are illustrated with examples that are supplied with Lithuanian translations. The book also contains a summary of Icelandic pronunciation and other supplements. Ši Islandų kalbos gramatika yra praktinė gramatika, skirta besimokantiems islandų kalbos. Knygoje aptariami svarbiausieji islandų gramatikos aspektai: kalbos dalys, joms būdingos gramatinės kategorijos, linksniavimo ir asmenavimo paradigmos, šių kalbos dalių vartojimas, pagrindiniai islandų sintaksės bruožai, žodžių daryba. Skaitytojas supažindinamas su islandų gramatikos terminais. Kiekvienas aptariamas gramatinis reiškinys iliustruojamas islandų kalbos pavyzdžiais, greta pateikiamas lietuviškas vertimas. Knygą papildo islandų tarimo santrauka bei kiti priedai. Rasa Ruseckienė, Vilnius University, raruseckas@gmail.com