Tapatumo paieškos: kas įgyta ir kas prarasta - Komarovskaya, Tatiana (Respectus Philologicus, 2005)
Straipsnyje nagrinėjama, kaip pagrindinė feministinės literatūros tema - moters tapatumo ir vietos pasaulyje paieška ir to padariniai - atskleidžiama šiuolaikinių autorių Jane Smiley, Jane Hamilton ir Margaret Atwood romanuose. J. Smiley savo kūryboje teigia: kai moteris peržengia savo feministinį likimą, ji tampa vieniša, netenka ateities, o jos vaikai nelaimingi.J. Hamilton nagrinėja psichologinį moters tapatumo paieškos aspektą (romanas „Pasaulio žemėlapis"). M. Atwood analizuoja feministinio judėjimo politinį aspektą ir jo galimus padarinius distopijoje "Tarnaitės pasakojimas".Motinos meilė kaip vienas iš svarbiausių feministinės  prozos konceptų ir jo vaidmuo auginant dukteris yra T. Morrison romano „Sula" ir M. Gordon romano „Vyrai ir angelai" pagrindas, ir tai yra nagrinėjama šiame straipsnyje. Romanų analizė pateikiama kartu su feminisčių rašytojų (Smiley „Tūkstantis akrų", Morrison „Sula") lyčių elgesio stereotipų pasikeitimo analize.
Keywords: feministinė proza; tapatumo paieška; ateities nebuvimas; emocinė patirtis; žinia