Savimonė ir absoliutas - Ciancio, Claudio (Religija ir kultūra, 2013)
Sąmonės filosofijos nepajėgia iki galo apsvarstyti kokybinių skirtumų tarp įvairių žmogiškojo suvokimo turinių. Savitumas, skiriantis žmogaus sąmonę nuo gyvūno sąmonės, susijęs su žmogaus galimybe reprezentuoti taip pat ir absoliutą bei laisvę. Kadangi šios sąvokos reprezentuoja absoliučią kitybę, vadinasi, jos kaip tokios viršija žmogaus galimybes. Šio perviršio kolizija grąžina sąmonę prie jos pačios, išlaisvindama ją. Šiuo būdu sąmonė tampa absoliuto vaizdiniu.